Mijn blog, mijn leven zoals het is

 

Struikelend over rondslingerend speelgoed, dartelend tussen de luiers, altijd wel 1 kind op de arm, deel ik mijn leven zoals het is. Een chaotische mix van kinderen, zwangerschap, moederen (over honden en kinderen), carriere, hobbies, sport, dromen, jezelf zijn, relaties, vallen en opstaan... met een lach, een traan en illustraties.

Het leven is zelden een rechte weg, en net over die bochten wil ik mijn ervaringen delen in mijn blog. Hoe ik er de mooist mogelijke kromme weg van probeer te maken. 

 

Ik denk, bedenk, kribbel en krabbel het leven door. En ik deel.

We maken er de mooist mogelijke kromme weg van

In de haren

Vandaag zit ik met een shivering gevoel. Anders kan ik het niet beschrijven. Om iets heel stom. Iets waarvan elke buitenstaander zou zeggen tgoh ja fijn is het niet, maar onthutsend is het ook weer niet. 

Lees meer »

Iedereen (insta) beroemd?

verschijnt tussen zowat elke story door op instagram en mijn mailbox zit vol newsletters hoe ik zo snel en zonder 40uren werkweken te draaien geld kan verdienen. Stap uit de ratrace! * En voor deze luttele honderden euro's kan je een training volgen, nadat je een uur naar mijn gratis webinar hebt geluisterd waarin ik vertel hoe ik zal vertellen hoe je dat doet, waarna jij klaar bent voor je vrije succesvolle leven. Een schaalbaar business model, zichtbaarheid en money mindset zijn de key to success, klik hier voor de kleine storting en je krijgt de sleutel tot de schatkist van je potentieel. Do je dat niet? Eigen keuze, jammer dommage, dan blijf je lopen, strijden en hijgen tot je einde.

Lees meer »

Vakantie 2022: Hastiere/Dinant

Ik ben altijd sceptisch naar een vakantie in eigen land. Ik kan dagelijks genieten van vakantie-like momentjes, maar écht vakantie met de verwondering en de kriebels in de buik, dat heb ik in eigen land nog niet kunnen vinden. En oke kriebels waren het nog niet (weet niet of dat ooit nog komt, misschien was dat iets voor mij als 20iger), maar echt wel bijna! Ben je ook zo? Of zoek je gewoon een prachtige plek voor een vakantie?

Lees meer »

Waar is de alarmbel?

"Ik kan het niet meer, waar is de alarmbel?" schreeuwde ik wanhopig, trillend op mijn benen. Enkele weken ervoor stond ik nog bij de dokter. Voor mijn jongste - die weeral eens ziek was, of nog steeds? -, maar op het einde van de afspraak vroeg de dokter beleefd "Hoe gaat het met u?" Ik slikte mijn trotse, typisch Vlaamse "Cava ze" in, schraapte mijn keel en ging voor: "Tgoh ... Ja, het is echt wel moeilijk." Dit was het. Het moment waarop ik toegaf dat het moeilijk was. Dat de 3 jaar slechte nachten, gecombineerd met werkdruk, hoop, ambities en een gebroken hart dat nooit de tijd had gekregen om te helen, te veel waren. En al lang te veel. Niet meer het "ach morgen is vast een betere dag te veel", maar het "ik wil dat er nooit meer een morgen komt" te veel. Maar nu ging het gebeuren. Er. komt. hulp. Misschien zou ze rust voorschrijven, misschien psychologische hulp, misschien had ik een burn-out, een parentale of een gewone, of een depressie, of gewoon over-over-vermoeid en overweldigd. 

Lees meer »

Zwanger zonder dekentje van liefde

Zwanger zijn buiten het ideaalplaatje, zonder magisch dekentje van liefde dat je omarmt. Dat dekentje dat je onhebbelijkheden en hormonale uitbarstingen bedekt - zelfs liefdevol onthaalt - want, je draagt een kind. En daarom mag je dingen laten dragen, taken (ja, donuts halen telt ook😋) zonder schaamte uitbesteden. De wereld mag even ontploffen terwijl je je nog eens omdraait in het magische zwangerschapsdekentje.

Lees meer »

Bevallen, baby's & ouderschap: Links en tips

Ik was een gewone niets wetende zwangere vrouw die voorzichtig een tijdschrift over ouderschap open sloeg. Bijna 3 jaar later heb ik websites, tijdschriften, boeken, podcasts en instagramaccounts verslonden over allerlei onderwerpen die onder het ouderschap behoren. Hieronder mijn lees- en luistertips. Ik link alles er in, dat bespaart je wat scroll- en google-werk. 

Lees meer »

Een volle buik en een gebroken hart

Goede voornemens voor deze tweede zwangerschap: geen zorgen maken, niet onzeker zijn, maar vol vertrouwen genieten, echt genieten. De eerste keer bleken al die zorgen toch onterecht en had ik nadien spijt de zwangerschap er deels door te hebben laten overschaduwen. Te veel geleefd door werk en zorgen en te weinig beleefd, te weinig stil gestaan. Nadien pas echt beseft hoe mooi en bijzonder het is. Deze keer ging ik dus genieten, met volle teugen, en bewust beleven.

Lees meer »