Zwanger zonder dekentje van liefde

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 19:46

Zwanger zijn buiten het ideaalplaatje, zonder magisch dekentje van liefde dat je omarmt.

Zwanger zijn buiten het ideaalplaatje, zonder magisch dekentje van liefde dat je omarmt. Dat dekentje dat je onhebbelijkheden en hormonale uitbarstingen bedekt - zelfs liefdevol onthaalt - want, je draagt een kind. En daarom mag je dingen laten dragen, taken (ja, donuts halen telt ook😋) zonder schaamte uitbesteden. De wereld mag even ontploffen terwijl je je nog eens omdraait in het magische zwangerschapsdekentje.

 

Soms mis ik het om ook te kunnen klagen, ranten en het op zwangerschap steken, de ander te laten dragen, zonder schaamte kunnen commanderen, slecht gezind kunnen rondlopen of in de zetel ploffen onder het motto “ik ben zwanger dus ik zet mij hier efkes al ontploft de wereld rond mij, you fix it!”

 

In de plaats daarvan loop ik te zeulen met zakken en bakken van kilo’s, met een peuter op de arm, terwijl ik probeer te begrijpen wat mij is overkomen. Wankelend op de rand van een diepe put probeer ik stabiel te zijn voor de baby (want die wordt gemarineerd in de gevoelens van de moeder), voor de peuter (ook nog een halve marinade), voor mijn familie, en ook hun verdriet en zorgen op te vangen. Alle dagdagelijkse taken moeten nog net iets beter, mijn werk net iets nauwkeuriger en wil ik er net iets meer zijn voor peuter (want hij mag hier zeker niet onder lijden). Oja en zwanger zijn, dat mag ik ook nog, in stilte, niemand lastigvallend, niet klagend, niet vragend, enkel dragend.

 

Geen complimentjes, geen liefdevolle blik naar die onhandig grote buik, geen hand die me rechthelpt, mee draagt, letterlijk of figuurlijk, samen vooruitblikkend, wegdwalend. Geen stem die me liefdevol toefluistert. Nee, op handen en knieën sleep ik me voort, vechtend tegen onmacht, de boze en negatieve stemmen in mijn hoofd negerend, blik vooruit - waar dat ook moge zijn.

 

& Neen het is niemands schuld, ik neem niemand iets kwalijk en het is niet altijd zwaar. Maar toch, ✊ voor elke zwangere vrouw die door welke omstandigheden dan ook (even) geen magisch dekentje heeft. ✊ voor het recht van elke zwangere vrouw om even f*cking egoïstisch te mogen zijn, even liefgehad te worden, even een extra’tje te krijgen. 

& Even te ranten op het wereldwijde web. 😅

 

~
@fresh.mom.of.belle.anvers

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.