Vakantie 2022: Hastiere/Dinant

Gepubliceerd op 14 augustus 2022 om 16:01

Vakantie in eigen land, is dat echt vakantie?

Ik ben altijd sceptisch naar een vakantie in eigen land. Ik kan dagelijks genieten van vakantie-like momentjes, maar écht vakantie met de verwondering en de kriebels in de buik, dat heb ik in eigen land nog niet kunnen vinden. En oke kriebels waren het nog niet (weet niet of dat ooit nog komt, misschien was dat iets voor mij als 20iger), maar echt wel bijna! Ben je ook zo? Of zoek je gewoon een prachtige plek voor een vakantie?

 

Dan heb ik een tip voor je:

Ga eens naar de regio rond Dinant

Ik had oprecht het gevoel dat ik in een idyllisch Dorp vertoefde in het Zuiden van Frankrijk. De natuur is er prachtig, rotsen naast de oevers van de Maas en mooie vergezichten. In de Maas en de Lesse kan je zwemmen, kayaken of met elektrische bootjes varen, langs de oevers wandelen, fietsen of camperen. De stad Dinant is een bezoekje waard en het eten is er lekker. En al die dorpjes lijken wel zo mooi uit een film te komen, nauwelijks moderne gebouwen, wel veel traditionele Ardense huisjes en prachtige landhuizen. Oprecht de mooiste plek in België die ik al zag!

Wat kan je er doen?

  • Wandelen
  • Fietsen (zie hieronder)
  • Dinant bezoeken
  • Grotten bezoeken
  • Klimmen / avonturen parken
  • Varen met elektrische bootjes (geen vaarbewijs nodig; 55euro per bootje per uur, er kan 7 man op een bootje)
  • Kayakken
  • Er zijn regelmatig voorstellingen of concerten bijvoorbeeld in de kerk
  • van Hastiere.

Voor de fietsliefhebbers

Langs de Maas kan je volledig plat rijden en toch prachtig zicht. Zelf fietste ik met de koersfiets en fietskar van Hastiere naar Dinant en terug en dat was prachtig. Nadeel is dat er geen fietspad is. Maar dat viel nog wel mee. Met een gravel fiets of mountainbike heb je wellicht meer mogelijkheden. 

Doe je liever een beklimming? Dat is zeker ook mogelijk. Bergen genoeg. Ook hier weer weinig fietspaden, maar er zijn wel kleinere wegen waar minder auto's passeren.

Waar verblijf je?

Je kan er kamperen, wellicht airbnben maar wij huurden een charmant landhuis viabelvilla (we waren met een grotere groep). (Ik wil wel even stellen dat ik de klantenservice van Belvilla onder 0 vind obv eerdere ervaringen. Dus zou de organisatie niet erg aanraden.) Ik vond het prachtig, heeft een omheind (!) zwembad en is heel ruim, maar het is wel wat verouderd. De planken rond het zwembad lagen bijvoorbeeld lost en verplinterden, het speeltuintje en speelhuisje achterin waren ook echt wel aan vervanging toe. Ik maak me zelfs zorgen rond de veiligheid, maar meer dan een splinter hielden mijn kinderen er gelukkig niet aan over. Pooltafel en pingpong tafel hadden ook al afgezien en het water was niet altijd constant in temperatuur. Er is een afwasmachine, heel gemakkelijke (laat ik me vertellen😝) en grote gasbarbecue, ruime koelkast en diepvries, maar slechts een kleine waterkoker. De prijs was een 4000 euro voor een week, met 4 gezinnen komt dat dan op 1000 euro. De prijzen variëren wellicht naar seizoen enzo.

Waar eet je?

Wij aten meestal in het huis, maar gingen 2 keer bij La Bonne Heure eten (een keer diner en een keer ontbijt) waar je heel lekker kan eten met een prachtig uitzicht bovenop een berg aan schappelijke prijzen en in het Frans en Nederlands bediend wordt. Aanrader!

Hoe geraak je er?

We gingen met de auto, dat was wel zo handig ook om naar Dinant of restaurantes te rijden. Ik heb eerlijk gezegd niet uitgezocht of je met het openbaar vervoer kan.

Onze autorit ging vlot, op de heenrit ben ik na 20u vertrokken met slapende kindjes en geen enkele vertraging. De terugrit vertrokken we in de namiddag en toen hadden we wel wat file, maar ging eigenlijk heel goed (toevalstreffer wellicht).

Conclusie: een streek die je zo meevoert in vakantiesferen. Doen!😊

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.