Iedereen (insta) beroemd?

Gepubliceerd op 16 augustus 2022 om 23:14

Ik kon het en jij kan het ook! Een vrij leven ligt binnen handbereik...

verschijnt tussen zowat elke story door op instagram en mijn mailbox zit vol newsletters hoe ik zo snel en zonder 40uren werkweken te draaien geld kan verdienen. Stap uit de ratrace! * En voor deze luttele honderden euro's kan je een training volgen, nadat je een uur naar mijn gratis webinar hebt geluisterd waarin ik vertel hoe ik zal vertellen hoe je dat doet, waarna jij klaar bent voor je vrije succesvolle leven. Een schaalbaar business model, zichtbaarheid en money mindset zijn de key to success, klik hier voor de kleine storting en je krijgt de sleutel tot de schatkist van je potentieel. Do je dat niet? Eigen keuze, jammer dommage, dan blijf je lopen, strijden en hijgen tot je einde.

 

Daar komt het toch ongeveer op neer. Maar wat als dat niet iedereen gegeven is? Wat als het net niet zo is dat omdat het jou lukt, het ook iemand anders lukt? Omdat jij 'gewoon' geactiveerd moest worden en dan een gigantisch potentieel unlockte dat je kon verzilveren, waarna je kon volstaan met prachtige plaatjes te delen van prachtige plekken waar je met je prachtige geld kan verblijven en een kwijlende massa van 100K volgers kan bekoren? Wat met die mensen die al blij zijn als ze brood in de trommel hebben, zich herinneren dat hun kind nog van de creche moet gehaald worden, die al uren bezig zijn om uit te zoeken hoe ze een aangifte doen bij de politie van een verloren portefeuille (is dit autobiografisch? Misschien)? Wat met de mensen die probeerden, die hun nek uitstaken maar het hoofd gewoon gemaaid werd? Wat met de mensen die wel willen, maar niet weten waar te beginnen, die instagrammen tussen de soep uit blik en voorgebakken patatten? De mensen die al bevriezen bij een sociaal contact. Voor wie consistentie en zichtbaarheid spontaan leidt tot kotsneigingen? Mensen die willen, veel willen, misschien niet weten wat ze willen of helemaal niets willen. Wiens benen aanvoelen als lood, vingers reumatisch over het toetsenbord tokkelen, hoofden die enkel bedenken als ze met 2 handen in de kinderkak zitten uit te vogelen hoe e een staal nemen voor het zoveelste dokterbezoek of mensen die ook enkel kunnen denken hoe ze dat weer aan hun baas gaan kunnen uitleggen? Mensen voor wie uit bed stappen al een prestatie is, oprecht een prestatie, die hemel en aarde moeten verschuiven om dat te doen, misschien zelfs meer wilskracht moesten opbrengen om dat te doen, dan het jou nam om je miljoen te realiseren. Mensen voor wie het niet natuurlijk komt, ook niet met oefening, ook niet met wat peptalk, mensen voor wie het gewoon niet komt.

 

Kan je dat werkelijk niet geloven? Dat die mensen bestaan? Dat die mensen naar je kijken en denken wat doe ik toch mis, zoals sommige dikke mensen kijken naar afslankthees, hoe dan ik drink het toch? terwijl het misschien gewoon allemaal niet gaat om wat je doet, maar wie je bent.

 

En ik houd van de idee dat de mens en het leven maakbaar zijn, waarom anders zou ik zoveel aandacht besteden aan het opvoeden van mijn kinderen. Waarom anders ben ik blij als ze eigenschappen vertonen waarvan ik denk ja dit heb je nodig om succesvol en gelukkig te worden. En een verandering van mindset heeft me zeker al geholpen het leven wat meer te leven. Maar tot waar gaat dat? Is alles maakbaar? Ligt die druk op elke mens om het allerbeste te maken van zijn leven? Het ligt in JOUW handen (het enige wat je moet doen is die cursus kopen). Dus waar ligt die grens? Wat als het gevecht tegen de ratrace zo eindigt in een gevecht tegen zichzelf? Waarom werkt dit niet voor mij, waarom komt het geld niet naar me toe, waarom lijkt dit niet te lukken, waarom kan ik me er niet toe brengen x of y te doen? Waarom is dit, DIT, al zo een grote stap voor mij.

 

Beste influencer, vergeet niet dat je vertrekt vanuit een privilege. En inderdaad je krijgt dit vaak te horen, en inderdaad ondanks je privilegen kan je zeker mensen inspireren en leren. Maar vergeet het niet en wees er eerlijk over. Misschien ben je wit, misschien ben je man, misschien kreeg je wat, misschien zijn je ouders rijk, misschien ben je zelf rijk geworden in die ratrace waartegen je je verzet, misschien kreeg je bekendheid door een bepaalde job of programma of familie... Er is zo veel wat hen niet jou maakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.