Stuk(jes) gevoel

Gepubliceerd op 11 februari 2021 om 12:58

Ik scroll, facebook, scroll, swipe, insta, scroll, swipe, whatsapp, no new messages, swipe, mail, scroll, swipe, ... de burenapp, ... Op zoek naar een goed gevoel. Schuld, scroll, swipe, verdriet, scroll, swipe, pijn, scro... swipe, swipe, swipe...

Het vriest, sneeuw bedekt de straten, ik stap in de auto. Klik mijn gordel rond mijn buik. Stel dat we schuiven met de auto, dan is het gedaan... denk ik met een stiekem maar intens verlangen. Dan zijn we er van af. De zon schijnt. Ik denk de gedachte weg. Start de auto. Als ik niet te voorzichtig rijd... Onveilig voelt veilig. Waarom voelt het einde zo goed? Ik denk de gedachte weg.

Mijn lichaan ligt in bed. Een dik donsdeken omarmt me zacht. Mijn lichaam slaapt. Mijn hoofd raast door. Als 2 parallelle werelden. Ik neem mijn gedachte vast, ik neem afstand, draai ze om, wat een vreemde gedachte, dit triggert mijn nieuwsgierigheid, deze moet ik vasthouden. Afstand nemen maar vast houden. Ik weet hoe ze weer zullen verdwijnen, alsof ze nooit waren. Een lichte schaduw op de grond, wat opgewaaid stof, is het enige wat ze acherlaten. Lange tijd zal ik ze niet meer voelen. Hoe diep het was, hoe opslorpend, hoe fragiel de tak waar ik aan bengelde, hoe los de zand onder mijn voeten en hoe vlijmscherp de dolk door mijn hart.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.